Dat er op onze school veel praktijkgerichte verkeerslessen en –activiteiten worden georganiseerd, daar bent u vast van op de hoogte.

Misschien bent u ondertussen wel verkeersouders of iemand die in het verleden al eens een lekker verkeershapje maakte voor onze apotheose. Of fietste u al eens mee naar het verkeersparcours of in de schoolomgeving?

Toch kunnen we ook, dankzij de hulp van 10op10 van de Provincie Antwerpen, rekenen op subsidies.

De provincie kent het label ‘10op10 voor een verkeersactieve school’ toe als we een goed onderbouwd dossier kunnen voorleggen.

Vanaf het schooljaar 2004-2005 kunnen we dan ook elk schooljaar van deze subsidies genieten. 

Op deze manier zorgden we voor:

–          twee nieuwe fietsenstallingen

–          twee fietskoffers (technologie) voor de derde graad

–          20 loopfietsen voor de kleinste kleutertjes

–          15 kleuterfietsen voor de grote kleuters

–          een verkeersparcours met lichten en verkeersborden

We hopen dit lijstje nog uit te breiden en hopen u telkens te mogen verwelkomen op een actieve of minder actieve verkeersactiviteit.

U wil graag meer weten over 10op10:

Klik hier om naar de website van 10 op 10 voor verkeer te gaan.

Onderstaande linken verwijzen u door naar filmpjes die in samenwerking met de gemeente Brecht zijn gemaakt. Ook de oversteekplaats aan onze hoofdingang (Brugstraat) kan u hierop terugvinden. U ziet een filmpje met voetgangerstraining (1e, 2e, 3e leerjaar) en een filmpje met fietsterstraining (4e, 5e, 6e leerjaar). Kleuters oefenen uiteraard ook, maar dit in een beschermde omgeving!

Filmpje voetgangers
Filmpje fietsers
Filmpje fietsdag in de “Verkeers-en-MOS-weken 2016

Onze stap- en fietsbrevetten:

De tijd dat een les verkeer enkel bestond uit theoretische lessen over verkeersborden en veilig oversteken, is voorbij.  Aan de hand van activiteiten zoals verkeerseducatieve routes, fiets- en stapbrevetten en fietsvaardigheidstraining, verwerven kinderen praktische vaardigheden die broodnodig zijn om zich veilig in het verkeer te bewegen. Deelname aan campagnes zoals de stippenacties, Helm Op Fluo Top, STRAPdagen, … laten kinderen ervaren hoe leuk & gezond fietsen en stappen kunnen zijn en maken hen bewust van de mobiliteitskeuzes die zij en hun ouders elke dag maken.

Samen oefenen? Met broer of zus, met ouder of grootouder? Het kan allemaal. Veel succes!

Veilige groetjes van de werkgroep Verkeer!
Tatjana Vanderlooven en Karen Scoliers, verkeersgangmakers